Mr. I.H.M. Baas

Ivan Baas studeerde aan de RU Utrecht (richting civiel recht) en begon zijn advocatenloopbaan op een van de grote advocatenkantoren in de Randstad. Sedert 1987 is hij verbonden aan ScheerSanders.

 

Ivan is gespecialiseerd letselschadeadvocaat en lid van onder meer de Vereniging Letselschade advocaten (www.lsa.nl) en de Werkgroep Artsen Advocaten (www.waa.nl). In de behandeling van letselschadezaken toont hij zich zeer betrokken en vasthoudend.

 

Hij heeft een brede ervaring in het tucht- en aansprakelijkheidsrecht voor de vrije beroepen, niet alleen als advocaat maar ook als lid, secretaris en voorzitter van diverse tuchtrechtelijke colleges.

 

Ivan wordt veelvuldig ingeschakeld door beroepsbeoefenaren in de eerstelijnsgezondheidszorg in uiteenlopende kwesties, zoals onderhandelingen met zorgverzekeraars, het oprichten van maatschappen en interdisciplinaire samenwerkingsverbanden en diverse gezondheidsrechtelijke vraagstukken. Hij profileert zich daarbij als generalist met een uitgesproken oplossingsgerichte focus.

 

Praktijkgebieden: letselschade, verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht, gezondheidsrecht, tuchtrecht, algemene civiele praktijk

 

Mail: baas@scheer.nl

 

Publicaties:

Artikel "Slip of the knife jammer maar helaas" in online magazine Leading Lawyers Gezondheidsrecht, juni 2016