fbpx

Mr. Anne Vokurka-Viruly

Advocaat gezondheidsrecht en aanbestedingsrecht

Anne Vokurka-Viruly is advocaat in het gezondheidsrecht en aanbestedingsrecht. Ze staat daarin met name ondernemers bij, waaronder een breed scala aan zorginstellingen. Anne is scherp, snel en helder. Ze geeft concrete antwoorden en komt met praktische oplossingen. Zowel in het gezondheidsrecht als het aanbestedingsrecht weet ze van de hoed en de rand en voorziet ze haar cliënten van hoogwaardig juridisch advies. Anne is adviseur en ‘sparringspartner’, maar staat ook geregeld in toga in de rechtszaal.

Specialisaties

Anne is gespecialiseerd in de volgende juridische deelgebieden:

Meer over Anne Vokurka-Viruly

Anne geniet ervan juridische vraagstukken tot de bodem uit te zoeken, en om deze naar begrijpelijke keuzes voor haar cliënten te vertalen. Ze is gestructureerd en gedreven en heeft een open en vrolijke persoonlijkheid.

Gezondheidsrecht

Het gezondheidsrecht verandert continu en volgt uit een breed scala aan wetten. Om écht up to date te blijven rondde Anne in 2021 cum laude de hoogst aangeschreven specialisatieopleiding in het gezondheidsrecht af: de Grotius opleiding Gezondheidsrecht.

Anne adviseert in het volledige (brede) scala van gezondheidsrecht. Zo staat ze geregeld zorgverleners bij in tuchtprocedures. Voor zorgondernemingen stelt ze contracten op, van behandelingsovereenkomsten tot samenwerkingsafspraken. Ook begeleidt ze zorgonder-nemingen bij calamiteiten, incidenten, inspecties van de IGJ en andere medisch-juridische vraagstukken.

Aanbestedingsrecht

Naast gezondheidsrecht begeleidt Anne al sinds jaar en dag met veel plezier ondernemers in het aanbestedingsrecht. Zo beschouwt inmiddels een grote groep ondernemingen Anne als hun aanbestedingsrechtelijke huisadvocaat. Het aanbestedingsrecht mag dan formalistisch lijken met veel ‘regeltjes’, Anne legt helder uit wat er gaande is én wat voor u en uw onderneming handig is om te doen. Zo neemt ze u stap voor stap mee in tactische afwegingen rondom de nota van inlichtingen, de gunningsbeslissing en een eventueel kort geding.

Anne geeft ook trainingen in het aanbestedingsrecht.

Lidmaatschappen en registraties

  • Vereniging voor Gezondheidsrecht (VGR)
  • Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht (NVvA)

Anne heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • gezondheidsrecht
  • aanbestedingsrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Columns van Anne Vokurka-Viruly

Meer informatie?

Neem contact op met Anne Vokurka-Viruly

Gezondheidsrecht
Terug naar alle advocaten

Heeft u een advocaat nodig?