fbpx

Mr. A.J.F. Vokurka-Viruly

Anne Vokurka-Viruly is advocaat in de civiele praktijk en staat daarin met name MKB-ondernemers bij. Ook staat zij ondernemers, artsen en particulieren bij in het gezondheidsrecht en schreef zij een juridisch handboek over conservatoir beslag. Haar advocatenloopbaan startte zij bij de Rotterdamse vestiging van een Zuidas-(advocaten)kantoor.

Anne is cum laude afgestudeerd aan de Universiteit Leiden, met een specialisatie in het civiele recht. Naast haar studie rechten heeft Anne ook Industrieel Ontwerpen gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft. Deze technische studie maakt dat zij als advocaat in juridische geschillen uitvoerige berekeningen en technische gegevens niet schuwt.

Als onderdeel van haar civiele praktijk is Anne gespecialiseerd in het gezondheidsrecht en het aanbestedingsrecht. Zij staat daarin met name zorginstellingen, zorgondernemers en het MKB bij.

In 2016 publiceerde Anne het boek: “Handvatten voor het opheffen van conservatoir beslag”. Als onderdeel van haar brede civiele procespraktijk staat Anne om die reden vakkundig personen en bedrijven bij in het beslag- en executierecht. Ook na dit boek publiceert Anne nog geregeld.

Anne is een betrokken advocaat, met een sterke focus op de belangen van haar cliënt. Zij geniet ervan juridische vraagstukken tot de bodem uit te zoeken, en om deze naar begrijpelijke keuzes voor haar cliënten te vertalen. Anne is gestructureerd en gedreven, en heeft een open en vrolijke persoonlijkheid.

Anne heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • aanbestedingsrecht
  • burgerlijk procesrecht
    subrechtsgebied: beslag- en executierecht
  • gezondheidsrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Anne is lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht (VGR) en de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht (NVvA).

Mailvokurka-viruly@scheer.nl

Columns van Anne Vokurka-Viruly

Heeft u een advocaat nodig?