fbpx

Mr. Ivan Baas

Ivan Baas is in september 2022 met welverdiend pensioen gegaan. Ivan was al sinds 1984 advocaat en een van de grondleggers van ons kantoor. De praktijk van Ivan is overgenomen door onder andere onze collega’s Frederike Werts en Arjen Douma.

Heeft u vragen die u graag aan Ivan had willen stellen? Neem dan vooral contact op met een van onze collega’s. Weet u niet goed wie u voor uw vraag moet hebben? Stelt u deze dan vooral aan Arjen. Arjen is al sinds 1999 advocaat en zorgt ervoor dat uw vraag goed terecht komt.

Meer over Ivan Baas

Ivan Baas is vanaf 1984 tot en met 2021 advocaat geweest en daarna nog enige tijd als samenwerkend of counsel aan ScheerSanders verbonden. In zijn advocatuurlijke loopbaan heeft hij zich toegelegd op de rechtshulp en advisering aan ondernemers in de ondernemers in de gezondheidszorg, waaronder apothekers, specialistenmaatschappen en Zelfstandige Klinieken. De kennis en ervaring die hij daarbij opdeed, stelde hij sinds 1 januari 2022 aan de sectie gezondheidsrecht van ScheerSanders ter beschikking.

Specialisaties

Ivan was gespecialiseerd in de volgende juridische deelgebieden:

  • personenvennootschapsrecht
  • contractenrecht
  • medisch tuchtrecht
  • gezondheidsrecht

Ivan werd veelvuldig ingeschakeld door beroepsbeoefenaren in de eerstelijns gezondheidszorg, bijvoorbeeld bij het oprichten en ontvlechten van maatschappen en interdisciplinaire samenwerkingsverbanden. Hij profileerde zich daarbij als generalist met een uitgesproken oplossingsgerichte focus.

Daarnaast is hij actief geweest in verschillende functies binnen de beroepsgroep, onder meer als lid van de Raad van Discipline en lid en waarnemend Deken van de Haagse Orde van Advocaten.

Ivan Baas ScheerSanders Advocaten
Terug naar alle advocaten

Heeft u een advocaat nodig?