fbpx

Mr. Willem de Vries

Advocaat erfrecht, huurrecht, arbeidsrecht & tuchtrecht en mediator

Willem de Vries is als advocaat erfrecht geregeld betrokken bij de afwikkeling van nalatenschappen, testamenten, met ook vaak vastgoedkwesties en problemen rondom de positie van executeurs/bewindvoerders. Hij houdt zich ook bezig met het bewerkstelligen van curatele, bewind en/of mentorschap. Daarnaast is Willem als advocaat actief op het gebied van huurrecht, met name als het gaat om bedrijfsruimten. Op het gebied van het arbeidsrecht is Willem vaak betrokken bij het beëindigen van arbeidsovereenkomsten, zowel voor werknemers als voor werkgevers. Als advocaat tuchtrecht staat hij advocaten bij wanneer zij problemen hebben op hun kantoor of op tuchtrechtelijk gebied. Naast dit alles is Willem ook mediator.

Specialisaties

Willem is gespecialiseerd in de volgende juridische deelgebieden:

 • erfrecht
 • bewindvoering, mentorschap en curatele
 • huurrecht
 • vaststellingsovereenkomsten, waaronder het onderhandelen over een ontslagvergoeding
 • ontslag op staande voet
 • juridisch advies over onder meer opzegtermijn, proeftijd, reorganisatie etc.
 • tuchtrecht
 • mediation

Meer over Willem de Vries

Willem heeft een brede praktijkkennis, een groot empathisch vermogen en is gepokt en gemazeld. Hij heeft in de loop van ruim 40 jaar veel geprocedeerd, maar ook veel bemiddeld en geschikt. Het pleiten zit hem in het bloed, maar zijn motto is (in het belang van de cliënt): ‘procederen als het moet, schikken als het kan’.

Eerdere werkzaamheden

Willem begon in 1978 bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, waar hij van 1984 - 2006 advocaat-partner was. Van 1996 - 2006 was hij ook plaatsvervangend landsadvocaat. Ook heeft Willem binnen de balie (de Orde van advocaten) veel bestuursfuncties gehad. Van 2001-2003 was hij de Haagse Deken. Met name ook in die hoedanigheid heeft hij veel expertise opgebouwd bij het adviseren en bemiddelen bij zakelijke en andere conflicten. In 2006 stapte hij over naar Krans & van Hilten Advocaten, nadien Van Hilten Advocaten & Mediators. Per 1 november 2020 heeft hij zijn praktijk voortgezet bij ScheerSanders Advocaten, waar hij zijn werkzaamheden via WDV Legal voor eigen rekening en risico uitvoert. Willem is niet in dienst bij ScheerSanders Advocaten en maakt ook geen deel uit van de maatschap ScheerSanders. Het klachtenreglement van ScheerSanders is niet op hem van toepassing. Willem hanteert (via WDV Legal) eigen voorwaarden.

Willem heeft zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) op de volgende hoofd- en subrechtsgebieden geregistreerd:

 • arbeidsrecht
 • huurrecht
 • erfrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Meer informatie?

Neem contact op met Willem de Vries

Willem de Vries ScheerSanders Advocaten
Terug naar alle advocaten

Heeft u een advocaat nodig?