fbpx

Mr. A.H. van Haga

Augusta van Haga is een betrokken familierechtadvocaat én mediator. Om te weten wat in uw situatie voor u de optimale oplossing is,  inventariseert zij met u welke belangen – op de achtergrond – meespelen, wat het pijnpunt is en daarmee wat er voor u kan werken. Dat betekent ook dat Augusta zich niet laat beperken door het juridische kader.

Inmiddels weet zij dat haar kracht ligt bij het behulpzaam zijn van één van de ouders wanneer de ouders niet tot een gezamenlijke beslissing over hun kind(eren) kunnen komen. Denk daarbij aan het verdelen van de zorg, een contactregeling, maar ook toestemming voor een (medische) behandeling. Juist als het gaat om kwetsbare kinderen en/of moeilijke situaties als internationale kinderontvoering of internationale verhuizing wordt Augusta ingeschakeld. Dat kan zijn voor advies maar ook om in een procedure de belangen van een ouder naar voren te brengen.

Het andere rechtsgebied waar Augusta zich graag en zeker op beweegt, is het erfrecht. Zij staat erfgenamen, maar ook de onterfde of een executeur-testamentair met raad en daad terzijde. Als erfrechtspecialist zet zij uw juridische positie uiteen, kijkt met u naar opties, zodat u met haar tot een weloverwogen beslissing kunt komen over hoe uw zaak aan te pakken en welke route te wandelen.

Last but not least zet Augusta haar talenten in als mediator. Het liefst doet zij dat in zaken waar kinderen bij betrokken zijn en ouders echt samen naar een oplossing willen zoeken. Een oplossing die hen, maar bovenal hun kind(eren) het beste past.

Augusta is gespecialiseerd familie- en erfrechtadvocaat & scheidingsmediator en lid van de Vereniging voor Familie- en Erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

Als gespecialiseerd kinderontvoeringsadvocaat is zij bovendien lid van The Dutch Association of International Child Abduction Lawyers (D.I.A.L.) en ingeschreven bij het Centrum Internationale Kinderontvoering (CIKO).

Augusta heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de hoofdrechtsgebieden erfrecht en personen- en familierecht geregistreerd met de volgende subrechtsgebieden:

  • mediation
  • IKO
  • echtscheidingen
  • alimentatie
  • omgangszaken

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Heeft u een probleem of een uitdaging op het gebied van gezag of omgang, (internationale) kinderontvoering of het erfrecht, neemt u dan contact op met Augusta.

Mail: vanhaga@scheer.nl

Columns van Augusta van Haga

Heeft u een advocaat nodig?