fbpx

Mr. P. Rijpstra

Peter Rijpstra studeerde in 1979 af aan de Rijks Universiteit Leiden. In 1980 is hij begonnen als advocaat bij één van de grondleggers van het huidige ScheerSanders Advocaten.

Peter verleent sinds jaar en dag bijstand aan ondernemingen, variërend van eenmanszaken tot bedrijven van internationale omvang. Veel van zijn werk ligt op het gebied van ondernemings- zaken, zoals commerciële contracten, incasso’s in binnen- en buitenland, zaken van aandeelhouders en bestuurders en geschillen in samenwerkingsverbanden.

Daarnaast doet hij zaken in de civiele vastgoedpraktijk. Onder meer kwesties van huur van bedrijfsruimte, koop/verkoop van onroerend goed en VvE kwesties behoren tot zijn werkterrein, evenals het behandelen van eigendomsgeschillen.

Hij voltooide de specialisatieopleiding (Grotius) onroerend goed en is lid van de Vereniging van Vastgoed Juristen (VVJ).

Peter bekleedt de functie van secretaris van de Raad voor Geschillen van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Hij is plv. lid van de Raad van Discipline (het tuchtorgaan voor advocaten) en commissielid van De Geschillencommissie.

Peter heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten voorheen vastgoedrecht, thans algemene praktijk/Burgerlijke rechten als hoofdrechtsgebied geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op het geregistreerde hoofdrechtsgebied.

Als Rechtsanwalt ist Peter tätig in Bereichen wie geschäftliche Vertragsstreitigkeiten, Gesellschaften und deren Auseinandersetzung, Immobilien, Vollstreckung von ausländischen Gerichtsurteilen. Er ist deutschsprachig.

As a lawyer Peter regularly deals with international matters such as contractual business cases, partnership agreements and their termination, real estate and property matters and the execution of foreign judgements. He is fluent in English.

Mailrijpstra@scheer.nl

Columns van Peter Rijpstra

Heeft u een advocaat nodig?