fbpx

Mr. L. Stellingwerf

Liza Stellingwerf is een betrokken advocate die zich voornamelijk bezighoudt met het bijstaan van ondernemers op het gebied van het contracten- en aansprakelijkheidsrecht. Haar advocatenloopbaan startte zij in 2016 bij een Amsterdams advocatenkantoor. Sinds januari 2021 is zij aan ScheerSanders Advocaten verbonden.

Liza studeerde in 2016 af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, met een specialisatie in het Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht. Als onderdeel van haar ondernemingsrechtelijke praktijk is Liza gespecialiseerd in het bijstaan van ondernemers bij (dreigende) aansprakelijkheidskwesties en ondernemingsrechtelijke geschillen. Daarnaast is Liza thuis in het begeleiden van ondernemers bij onder meer het vormgeven en beoordelen van contracten, het opstellen en implementeren van algemene voorwaarden en het ontvlechten en herstructureren van (personen)vennootschappen. Kortom: Liza staat ondernemers van A-Z bij in alle (juridische) fases die horen bij het runnen van een bedrijf.

In procedures en conflictsituaties kenmerkt Liza zich door haar praktische aanpak, waarbij zij direct tot de kern van de kwestie komt. Bij het begeleiden van ondernemers onderscheidt zij zich door haar creatieve en pragmatische benadering van zaken.

Liza is communicatief en juridisch inhoudelijk sterk en begeeft zich met gemak binnen diverse lagen van ondernemingen. Ze houdt ervan om het dagelijks reilen en zeilen binnen bedrijven te vertalen naar een juridisch afgebakende en begrijpelijke werksituatie.

Liza heeft zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten in de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk Procesrecht (waaronder o.m. litigation en beslag- en executierecht); en
  • Ondernemingsrecht (waaronder o.m. aansprakelijkheidsrecht en vennootschapsrecht)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Mail: stellingwerf@scheer.nl

Columns van Liza Stellingwerf

Heeft u een advocaat nodig?