Onze familierechtadvocaat Augusta van Haga te gast bij BNR Nieuwsradio

Beluister hier de uitzending van BNR Nieuwsradio van 22 januari 2019, waarin onze kantoorgenote Augusta van Haga, tevens bestuurslid bij de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) namens de vFAS te gast was in het programma Juridische Zaken. Onderwerp van gesprek aan de ronde tafel zijn de plannen van minister Dekker voor herziening van het stelsel van gefinancierde rechtshulp. Ook andere rechtsgebieden zullen aanschuiven. Luister het programma terug via https://www.bnr.nl/player/archief.

Ook hebben onze advocaten actie gevoerd bij de Rechtbank Den Haag, waar werd geprotesteerd tegen de plannen voor de veranderingen in de gesubsidieerde rechtsbijstand. De minister wil die subsidie flink terugschroeven.

Wanneer iemand met een kleine portemonnee juridische bijstand wil, is daar vanuit de overheid geld voor beschikbaar. Die persoon moet aan een aantal voorwaarden voldoen, om gebruik te maken van deze ‘sociale advocatuur’. De advocaat krijgt dan vanuit dat potje een vergoeding voor het werk. Maar dat geld wil het ministerie nu verder inperken.

Daarnaast wil de minister ook de voorwaarden waaraan iemand moet voldoen om in aanmerking te komen voor rechtsbijstand verscherpen.

Vele Haagse advocaten kwamen samen bij de rechtbank in Den Haag om te demonstreren tegen deze bezuinigingen. In toga. Het kan niet zo zijn dat mensen met een kleine portemonnee geen toegang tot het recht hebben. Dat is een zorg van alle advocaten en daar komen wij dus ook met zijn allen voor op.

Voor meer informatie of contact met één van onze gespecialiseerde familierecht advocaten zie onze pagina familie- en jeugdrecht.