In memoriam Derk Wiersum

Gisteren, op 18 september 2019 is in Amsterdam Derk Wiersum doodgeschoten. Derk was echtgenoot en vader van twee kinderen. Onze gedachten gaan uit naar hen, en naar hun naasten. Derk was ook advocaat. In onze vakgroep wordt hij omschreven als aimabel, integer en gedreven. De schok van zijn gewelddadige overlijden is onvoorstelbaar groot. Een aanslag op onze Nederlandse rechtsstaat.

Daarnaast was Derk ook advocaat. Door vakgenoten wordt hij omschreven als aimabel, integer en gedreven. De schok van zijn gewelddadige overlijden binnen de balie is onvoorstelbaar groot. Ook rechters en officieren van justitie spreken hun afschuw uit en betuigen hun steun. Als een advocaat om het leven wordt gebracht vanwege het werk dat hij doet, is dat ook een aanslag op de rechtsstaat. Advocaten moeten te allen tijde in vrijheid en veiligheid hun werk kunnen doen.

Ter nagedachtenis aan Derk vlagt ScheerSanders advocaten, tezamen met vele andere advocatenkantoren in het hele land, onze vlag vandaag halfstok.