Juridisch loket op HBS

Iedere eerste dinsdag van de maand organiseren ScheerSanders Advocaten en Drost Juten Notarissen het  juridisch loket op HBS.

Iedereen wordt wel eens geconfronteerd met een juridisch probleem waar men zelf niet uitkomt en waarbij advies door een deskundige gewenst is.  In dat kader zijn notaris Germaine Olde Heuvelt-von Bannisseht en advocaat Eric-Jan Krijgsman bereid de leden van HBS een platform c.q. juridisch loket te bieden waar zij met allerhande juridische vragen op een laagdrempelige wijze in het eigen vertrouwde clubgebouw én (in eerste instantie) kosteloos, terecht kunnen.

Zo kunnen zij bij notaris Germaine terecht voor alle vragen op notarieel gebied, zoals bijvoorbeeld over wijzigingen van een appartementensplitsing, het oprichten van een B.V. of het maken van een testament of samenlevingscontract. Ook kunnen bestaande stukken (statuten, testamenten, huwelijksvoorwaarden, samenlevingscontracten) worden beoordeeld; zijn ze nog steeds up-to date? Het is aan te raden een dergelijke check eens in de vijf jaar uit te laten voeren. Wanneer is dat voor het laatst gebeurd?

Bij advocaat Eric-Jan Krijgsman kan men terecht voor allerhande juridische aangelegenheden, waaronder onenigheid op de werkvloer (zowel voor de werkgever als de werknemer) of binnen het gezin, waaronder problemen in het kader van een verbreking samenwoning of echtscheiding. Daarnaast kun je als ondernemer (waaronder ZZP-er) terecht met al je juridische vragen en/of kwesties, waaronder problemen met afnemers of leveranciers. Of wellicht heb je hulp nodig bij het opstellen van een goede incassobrief? En heb je als ondernemer wel eens gedacht aan het opstellen van algemene voorwaarden? Ook over de mogelijkheden van een schadevergoeding, bijvoorbeeld na een (bedrijfs- of verkeers)ongeval wordt kosteloos geadviseerd. Ook medische kwesties, bijvoorbeeld een verkeerd uitgevoerde operatie kan worden voorgelegd.

Het juridisch loket is iedere eerste dinsdag van de maand tussen 19:00 en 21:00 uur geopend, de eerstvolgende gelegenheid is op 5 februari 2019. Wel dienen leden vooraf -uiterlijk één week voor het spreekuur- zich aan te melden bij notaris Germaine  of bij advocaat Eric-Jan één en ander afhankelijk van de voor te leggen kwestie.